Isnin, 11 Disember 2017

VIETNAM TRIP

Assalamualaikum,

23 - 27 Julai 2017 terbanglah kami ke Vietnam selama 5 hari 4 malam. Trip ini adalah trip chil chil and relax aje... Perjalanan ke Vietnam mengambil masa 2 jam setengah.


Ramai yang tanya mana aku beli beg baju ni..aku beli kat Leather Avenue brand Amour batch 1.


Sampai Airport, kami ambik uber untuk ke hotel. Alhamdulillah lagi murah dari teksi airport.



Nampak tak bangunan belah kanan aku tu? itulah pasar Bent Than.. dekat sangat-sangat..turun naik aje hantar barang hehehe.






Bagus budak ni.. banyak bagi diskaun aku beli beg dekat dia..





Inilah pintu utama Bent Than... penat memang penat tapi kalau datang jauh tak habis pusing sekitar Vietnam ni memang rugi..


Malam kami ke Malaysia Street untuk cari makanan halal.. korang makanlah di restoran Al-amin tak silap memang murah dari kedai makan lain. Setiap malam aku datang sini nak beli kebab atas motor hehehe. Kopi Vietnam pun sekali sehari aku beli kat atas motor jugak tapi kebanyakkan aku beli kat kedai macam 7eleven tu sebab lagi murah..


Lepak minum bolehlah kedai makan depan hotel ni tapi nak makan memang tak lah kalau dah hidang daging babi kannnn.








Alhamdulillah poskad ni dah selamat sampai ke Malaysia...


Si bunga dengan pakaian kebangsaan Vietnam






Macam biasa beli tshirt tanda dah sampai Vietnam hehehe..



Kuey teow daging tu sedapppp dan korang wajib cuba bila sampai Vietnam


Inilah kebab yang aku suka tuuu


Jalan-jalan sekitar Vietnam naik Uber



Terima kasih Karim sebab setiap hari selalu belikan sekali makanan untuk kami.. ini makanan halal di sekitar masjid yang murah dijual.



Inilah hotel kami..


Karim dan geng..thank you koranggggg..


 Pasar malam depan hotel kami dan sekeliling pasar Bent Than..kena pandai minta tawar kat pasar malam ni..



Good Bye Vietnam..umur panjang kita jumpa lagi..



Dalam perjalanan ke Malaysia, dekat dah nak sampai KLIA 2, aku boleh nampak diseberang ada flight lain yang akan turun di KLIA.. perghh 1st time kot aku nampak flight ada kat sebelah hehehe...

Maaf untuk trip ke vietnam ini memang tiada budget dan perjalanan yang aku sediakan sebab aku main redah aje untuk trip ini. Trip last minit katakan untuk enjoy dari kerja katakan hehehe.

Fuhh lega update entry ini, sebab ada entry trip yang lain nak muncul hahahahahahhaha... mak kena pulun nak, sebab 2018 banyak trip lain nak kena kejar date line update...



Bye....




 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy