Jumaat, 30 Disember 2011

PRE-ORDER CONCEALER STICK SOROK BULU KENING

Assalamualaikum buat semua,

Oleh kerana ramai yang email bertanyakan tentang Stok barang untuk tutorial sorokan bulu kening, dengan ini CNP buka PRE-ORDER barang-barang tersebut dari 19 Disember sehingga 30 Disember. InsyaAllah kalau tiada apa-apa halangan barang tersebut akan sampai pada anda 4 Januari 2012. 

Concealer stick ni memang stok cepat habis, sebab itulah bila ramai yang bertanyakan CNP tak berani janji sebelum ini.

Harga : RM15.00 Sahaja

=====================================================



Sekejap je dah hari Rabu, esok Khamis lak yang menjelma MasyaAllah cepat sungguh masa berlalu pergi. Oklah seperti yang CNP janjikan untuk buatkan tutorial sorok bulu kening tu, hari ini akan CNP tunaikan. Dengan adanya cara ini tidak perlulah lagi anda semua mencukur bulu kening iye dak. Matlamat tidak menghalalkan cara. Memang betul pun,  untuk menampakkan makeup kita kemas, kening harus teratur dan tidak terabur untuk menaikkan serinya.


Oklah jom kita tengok bagaimana cara untuk mendapatkan kening idaman anda semua hehehe.


Barang-barang yang di perlukan ialah :

1). Fast Mist - Benda wajib perlu di spray untuk mendapatkan kesegaran kulit wajah.



Concealer stick/pensel - Susah betul nak cari benda ni, akhirnya terjumpa di Guardian. Stick ini sangat penting untuk menyorokkan lebihan kening yang tidak teratur. Tiada benda ni memang tak boleh buat hehehe. Harga dalam lingkungan RM20.00++ ( Yang CNP jual jenis pensel yer RM15.00 sahaja )



Concealer - Kali ini concealer ini akan digunakan untuk menutupi kesan sapuan concealer stik diatas.. Memang best tau benda ini. RM12.00 SAHAJA




Foundation - Untuk menampakkan kulit muka kita sekata dan Glow serta licin. Harga di beri kemudian yer.




Celak kening - Seeloknya carilah pensel kening warna coklat untuk menampakkan kening seperti semulajadi. Jangan guna warna hitam ok, ia akan menampakkan muka kita bertambah garang dan tidak nampak keasliannya. Harga CNP : RM3.00

 


Two way cake powder - Dipakai selepas habis makeup untuk menampakkan muka smooth aje. Harga diberitahu kemudian.


Cara-caranya ialah :


DSC_0521 - copy

1. Gunakan brush khas untuk sikat kening kita , supaya menampakkan arah mana kening kita itu. Perhatikan gambar diatas, terdapat lebihan kening bukan?


DSC_0523 copy

2. Lukis kening macam mana yang menjadi pilihan anda dengan menggunakan pensel khas untuk kening dan pastikan ianya berwarna coklat tau. Lepas itu, gunakan concealer stick tadi, sapu di bahagian lebihan kening tersebut. Selepas itu ambik concealer dan letakkan diatas concealer stick tadi secara dap..dap.. aje. Ambik foundation dan sapukan dibahagian kening untuk menampakkan warna sekata dan selari dengan kulit muka. Last sekali baru gunakan two way cake powder untuk menampakkan keselarian kulit muka dan bahagian kening tersebut.


DSC_0540 - copy

3. Now nampak seperti dicukurkan??? hehehehe best betul tutorial ni..Korang jangan lupa amalkan tau. InshaAllah lepas ni CNP buat tutorial lain plak ok. Sesiapa nak request tutorial apa just email me je tau, inshaAllah akan CNP tunaikan.

Love youuu :)

43 Orang Sayangkan Cik Nurul

phewwittt
terbaik arr dik tutorial nie..
yelah..akak nie pun kadang2 mencukur gark mana2 bulu kening yg sememeh tu...semata nak nampak kemas bila solek...
lepas nie boleh guna langkah nie

Rabu, 19 Oktober, 2011

tutorial yg sgt2 menarik...... iloike.... bolelah dipraktikkan...

Rabu, 19 Oktober, 2011

@ZanaNordin Heheheh, lepas ni akak boleh gunakan tutorial ni yer..janji ada semua barang yang nurul nyatakan tu k.

Rabu, 19 Oktober, 2011

@E-Marlin Mulai skrg sila praktik tutorial yang CNP berikan yer hehehehe

Rabu, 19 Oktober, 2011

bagus tutorial ni nurul...akak selame ni cabut jek ekeekekeke....seb baik tak serabut sgt so cabut selai due jek dah ok heheehehe

Rabu, 19 Oktober, 2011

tq sifoo..
lepas ni blh try wat seniri..
hihihi. tp kening kite x berbentuk la..
huhuhu.. ;-(

Rabu, 19 Oktober, 2011

@lieyalatif lepas ni kak lieya cuba tau tutorial ni erk hehehe

Rabu, 19 Oktober, 2011

@?Leily|Ummi Alya Husna?
Janganlah panggil nurul sifoo malunya hehehehehe..tak pe kening tak terbentuk pun boleh buat supaya terbentuk k..

Rabu, 19 Oktober, 2011

akak , 15 tu include pos ke ??

Khamis, 27 Oktober, 2011

@eydamcdaa

Belum termasuk pos dear..apa-apa just email me ye cepat sikit nurul reply hehehe cnp_ciknurulpinky@yahoo.com

Khamis, 27 Oktober, 2011

Menarik la tutorial ni... Kening saya ni serabut siket... Nanti boleh cuba...

Ahad, 18 Disember, 2011

superb la..pnh try buat..xmenjadi..xreti la..adeh...

Rabu, 21 Disember, 2011

menarik..nk cuba..:)

Sabtu, 24 Disember, 2011

wow best la tutorial ni..memang reen nak cuba kemaskan kening tanpa perlu cukur...haram cukur.huhu

Rabu, 04 Januari, 2012

sis, face mist 2 brape rm??

Isnin, 16 Januari, 2012

wow best nyer...bole totalkan harga semua brg kt ats tu?

Ahad, 12 Februari, 2012

@Miss Lyza

Email kat saya ye cnp_ciknurulpinky@yahoo.com

Isnin, 13 Februari, 2012

@cahaya mata

rm49.99

Isnin, 13 Februari, 2012
Tanpa Nama

Cnp.. Cantik dan menarik btl tips ni. Ati sgt suka:)
Brapa yek total harga brg2 kat ats kecuali mist tu? Berminat nk cuba la :)

Selasa, 24 April, 2012

kak yg warna oren headband ker tuh atau hair pad?

Sabtu, 19 Mei, 2012

ohsem2..blh try

Selasa, 25 September, 2012

ohsem2..blh try ni..

Selasa, 25 September, 2012
zara

Hi CNP, mcm mana klu saya nk order set lengkap utk make up (set mak andam)

Selasa, 06 November, 2012

Salam,

Leh order lg semua brg2 di atas?

Tq

Kak sherry

Sabtu, 10 November, 2012
Tanpa Nama

terbaikkk...dear nurul klo ikut kos blm tentu ble faham cara begini ssgt faham tq...

Selasa, 13 November, 2012
Tanpa Nama

sesuai x sye nk pkai brangan 2 coz kulit sye ney jenis berminyak skit...

Khamis, 22 November, 2012

wow...suke tutor adik nieyy!!bile2 nak share kt belog akk lah..hehe:)

Jumaat, 14 Disember, 2012
Tanpa Nama

best! 1st time tgk je dh jatuh cinta ;)

Sabtu, 29 Disember, 2012

brg2 di atas da lgi x...nk order?

Selasa, 11 Jun, 2013

nak request tutorial make up untk tunang...pleaaseee

Selasa, 25 Jun, 2013

@hamizah fauzi

InsyaAllah ada masa cnp buatkan untuk kamu yer

Rabu, 03 Julai, 2013

Salam, untuk order sila isi order form dalam blog cnp ok

Rabu, 03 Julai, 2013

mmng mnjadi,cik pelita pnah buat utk make up pengantin.. :-)

http://pelitahiasan.blogspot.com/

Rabu, 12 Mac, 2014

Cm ne nk order ye

Isnin, 11 Ogos, 2014

Dear, i copy paste entry ni dan kreditkan dekat U

http://nhshura.blogspot.com/2014/08/tutorial-bentuk-kening-tanpa-perlu-cukur.html

Rabu, 27 Ogos, 2014

@cik pelita

haah kan...

Selasa, 23 September, 2014

@azmi amie

whatsapp detail ada di header blog

Selasa, 23 September, 2014

@shura shushi

silakan no problem..

Selasa, 23 September, 2014

Nak order jugak..mcm mne nk order?

Khamis, 09 Oktober, 2014

Nak jugak.....cmne nk order??

Khamis, 09 Oktober, 2014

Ade jual lg ke ni.. Huhu

Selasa, 23 Disember, 2014
Tanpa Nama

Asalam ade g tak celak kening tu dear..

Rabu, 05 Ogos, 2015
Tanpa Nama

sis camne nak dapatkn concelar stick tu,xdek no wasap ke



Sabtu, 03 September, 2016

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy