Selasa, 18 Oktober 2011

BARANG MAKEUP BASIC - WAJIB ADA

Assalamualaikum,

Banyak benda yang Cik Nurul Pinky @ CNP nak kongsikan dengan korang, ialah ilmu yang ada, baiklah dikongsikan dengan anda semua supaya banyak lagi ilmu yang CNP akan dapat dimasa akan datang aminnn.

Kelmarin malam, saje je nak try makeup muka adik CNP, muka budak sekolah mesti banyak cela kan. So CNP ambik kesempatan untuk makeup dan facial mukanya sekali hehehe.Dekat rumah i dah beli mesin stim muka youuu ;)

Oklah, kali ni CNP nak bagitahu apa barang yang perlu ada untuk makeup basic. Barang-barang ni memang wajib kena ada, tapi kalau dah pro bolehlah tambahkan alat-alat solek yang lebih power dan umpppp hehe.



Muka adik Nurul jenis berminyak dan banyak cela tapi dia mahukan makeup jenis natural je.


Selepas makeover mukanya selama sejam inilah hasilnya hehe . Nasib baik dia suka kalau tak, mahu dia suruh makeup balik hehehehe.



Wet Tisu - Digunakan sebelum makeup untuk membuang sisa makeup, menutup pori-pori kulit muka dan menyegarkan kulit muka supaya makeup tahan lama. Nak guna ais batu pun tak pe sebelum makeup.


Moistfull / FaceMist - Digunakan sebelum dan selepas makeup untuk mendapat makeup yang tahan lama dan cantik. Brand Kiss beauty RM20.00



Pelembab - Digunakan sebelum makeup. Kulit jenis berminyak hanya sapu sedikit sahaja manakala kulit kering sila sapu lebih sikit. Harga CNP jual ialah RM 18.00


Concealer - Untuk menutupi cela-cela seperti bekas jerawat, parut, eyebag dan dll. Benda ni memang sangat best digunakan. Harga yang CNP jual ialah RM15.00 sahaja.





Naturactor - Color hijau dan putih dikhaskan untuk menutupi segala masalah kulit muka. Memang best tau, menampakkan kulit muka kita gebu youuu. Warna lain tu untuk krim muka, ianya tidak berminyak dan sangat sesuai untuk jenis kulit muka berminyak dan kering. Harga yang CNP jual ialah RM35.00 KECUALI Kod 171, 161 dan 181 RM40.00 





Liquid Foundation - Menampakkan muka kita licin dan smooth je hehe. Harga RM18.00




Compact powder - Kulit nampak mulus dan licin. Harga RM18.00





Compact powder - Kulit nampak mulus dan licin. Harga RM18.00




Loose powder - Menampakkan muka glow. Harga yang CNP jual ialah
RM 18.00

 



Celak Kening - Untuk membentukkan kening supaya nampak cantik dan teratur. Harga RM5.00

 



Concealer Stick - Digunakan untuk menyorok lebihan kening yang terabur. Dapat mengelakkan dari kening dicukur dan selamat dari dilaknati Allah.
HargaRM18.00

Stay-Dont-Stray-Duo

 Eye Primer - Sapu di kelopak mata untuk mandapat efek eyeshadow yang cantik dan terang dan tahan lama. Harga CNP jual ialah RM20.00




Pallete eyeshadow 110 color - Dipakai di kelopak mata untuk menaikkan seri mata hehehe. Orang timur tengah suka pakai brand Miss Rose ni. Harga CNP jual ialah RM40.00




Kajal - Celak mata yang sangat super best..Orang arab kebanyakkannya pakai celak ini. Harga CNP jual ialah RM15.00



Shadding - Untuk menampakkan tulang rahang pipi supaya nampak muka tirus.
Shadding Mac =  Harga RM18.00
Shadding Silvanna = RM25.00

 



Blusher - Dipakai untuk menampakkan rahang pipi dan menaikan seri kecomelan pipi. 
Harga  RM15.00




Blusher 3in 1 - Harga CNP jual ialah RM18.00




Glue - Sangat suka gam jenis ni sebab cecairnya color natural, so bila pakai di mata tiada kesan gam yang tinggal. Harga CNP jual ialah RM15.00




Bulu Mata Palsu - Untuk nampak mata kelihatan lagi cantik.Harga CNP jual ialah RM15.00


Mascara - Dipakai untuk memanjangkan bulu mata kita.
Mascara Harga RM15.00




 Lipstik Pallete - 26 color lipstik, color yang so sweet dan boleh pilih mana suka je setiap hari hehehe. Harga CNP jual ialah RM30.00



Lipstik Pallete Iphone - Ada 20 jenis color dengan 4 pilihan color yang menawan.
Harga CNP jual ialah RM18.00


Lipgloss - Untuk menampakkan bibir kita sentiasa gebu dan cantik. Harga CNP jual ialah RM15.00




Set brush - Nak makeup mesti wajib ada benda ni tau hehehe.

5 BATANG RM20.00
24 BATANG RM80.00
32 BATANG RM120.00

Tutorial CNP buat kemudian yer, inshaAllah CNP akan buat satu per satu untuk mudahkan korang faham dan senang dipelajari hehehe. So kalau korang nak tanya tentang apa sahaj just email me di cnp_ciknurulpinky@yahoo.com ok.

170 ulasan:

  1. huish juling biji mata kak erna tgk mekap2 ni semua.....

    BalasPadam
  2. @E-Marlin Juling tak juling, tu dah bagi barang makeup yang basic so sila join contest makeup tu yer.hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak sa berminat la bak beli...cara odernya mcm mna ya...sa nak oder secepatnya

      Padam
    2. Sa nak oder la kak mcm mna ya...kalau boleh secepatnya

      Padam
  3. WAH KELASSSS.....DAH jadi tokey make up n tok guru make up hah...mcm2 ado nurul jual...bagus nurul ni, dari tudung smpi ke barang make up....mmg otak bisnes nie.....

    BalasPadam
  4. @lieyalatif bukan apa kak, nurul suka tengok wanita kelahatan cantik gituuuu hehehe

    BalasPadam
  5. postage brape ek include barang

    BalasPadam
  6. nurul, buat ar tutorial camne nak gune sume barang kat atas tu? step by step.. nak blaja ar cara nurul apply barang2 tu camne.. nak gune yg mne dulu, pastu ape, ape n ape sampai siap.. ^__^ smoga pmintaan dpkenan kan.. ^___^ wink wink !!

    BalasPadam
  7. @kata hati
    Sila email di cnp_ciknurulpinky@yahoo.com

    BalasPadam
  8. @n@n@

    InshaAllah CNP akan buatkan tutorial yang nana requestkan tu yer :)

    BalasPadam
  9. Salam Nurul.. kat mana nak beli spray moistfull tuh..

    Spray moist tuh tuk bagi muka nampak glow kan? :)

    BalasPadam
  10. salam CNP...
    eye primer tu nk pkai cmne ye...
    lepas pkai foundation kn kte pkai loose powder..so, eye primer tu sapu after foundation or bole sapu lepas pkai loose powder then baru pkai eye shadow...

    BalasPadam
  11. @Rinna

    Salam Kak Rinna,
    maaf lambat reply..nurul beli dekat etude, memang muka nampak glow tau bila pkai..kalau nak suruh belikan pun boleh just email me ye..

    BalasPadam
  12. @.::.liezza izz.::.

    Salam liezza,

    Yup selepas sapu loose powder..eye primer @ eyeshadow base

    apa-apa rujuk tutorial ini, masih tak faham akak terus email saya yer.

    http://www.inidiarinurul.com/2011/11/tutorial-makeup-to-z.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wanita & kecantikan tak dpt di pisahkan

      Padam
  13. betul ke akak jual naturactor tu rm25 je ?

    BalasPadam
  14. kak, kalau nak order slain mlalui email xboleh ke ?

    BalasPadam
  15. @ainradzi

    dah habis dear..harga tu time pembukaan blog je..

    BalasPadam
  16. rambang mata lah pulak heeee

    BalasPadam
  17. rsa mcm nk beli semua pla...sbb nk jdi mak andam pengantin suatu hri nti...kat kota kinabalu ada tak semua barang ni d jual???

    BalasPadam
  18. kak ada jual contact lens skali ke????/

    BalasPadam
  19. kakak..canteq la.t tunjukkan cara nk makeup mata simple2 ja nak p ngaja... tp suka sgt..

    BalasPadam
  20. aslm CNP, sy nak tanya utk asa muka aje mekap kita perlu apa utk pakai...macam sy kerja tentera tp duk pejabat,sy banyak berurusan dengan org, sy nak org nampak sy lebih ceria , cantik dan gebu

    BalasPadam
  21. @Tanpa Nama salam dear, benda wajib ada seperti diatas tapi utk keperluan seperti yg dinyatakan Nurul sarankan brg wajib ialah facemist, naturactor, compact powder, losen powder,eyeshadow,eyeprimer,blusher dan lipstik...apa-apa emak saya ye di cnp_ciknurulpinky@yahoo.com kalau nak oren boleh oren skrg bab jam g saya nak g ambik brg..

    BalasPadam
  22. sy nak oder moist ful,pelembab.concealer,natural hijau (171) dan (161), liqoid foundation,looser powder,concealer stick,eye prime,celak arab dan set brush yang simple..berapa harga, boleh x CNP hubungi saya Cik Nurzilah , My Phone 0175787029

    BalasPadam
  23. nurul buka kls mekap di mana...akak nak belajarlah

    BalasPadam
  24. bestnye. saya tak pandai mekap and takde sume nih. CNP, pe yg paling penting before mekap ek?

    BalasPadam
  25. salam..Pallete eyeshadow 120 color cmpur ngan postage g sabah brapa ea? ^^

    BalasPadam
  26. salam,,agak2 laa total semua barang make up ni berapa ek?? mcm best je make up2 ni,,nk beli sendiri xpandai,,almaklum laa bru nk belajoooo,,,,,

    BalasPadam
  27. hi nurul, liza link blog ni ye.. Http://lizatouch.blogspot.com

    BalasPadam
  28. saya suka baca dan tgk blog ni...wanita bila dah make-up nampak cantik2 belaka....saya harap saya dapat jd macam CNP

    BalasPadam
  29. salam CNP...teruja bila tgk blog ni...semua wanita nampak cantik bila di make-up. Saya harap saya dapat jd cam CNP kelak...

    BalasPadam
  30. Hye..
    blh tnye,ape pbezaan antra loose powder n losen powder tu?msti ade ekk dua2 brg tu o kite blh ade slh satu je?

    BalasPadam
  31. @Tanpa Nama

    Sama aje dear..silap taip je tu hehehe ( tak silaplah )

    BalasPadam
  32. salam nk tanye....nactuactor tu origanal ke x?np murah je berbanding dgn yang lain?

    BalasPadam
  33. alahaii nape lah sikit sgt produk . harga dah cun ingat nak shop kt sini jea .

    BalasPadam
  34. @flower fafa

    Boleh je bagi barang apa yang diperlukan insyaAllah CNP akan carikan dear..

    BalasPadam
  35. saya dah email, memang saya nak beli dari cnp je.. dahla mut\rah. dan best. Cnp ramah :)

    BalasPadam
  36. sy nk beli kajal tuh.. cmne erkk?
    separuh_loceng@yahoo.com

    BalasPadam
  37. kajal tue mmg harga RM10 ke?ada lg x?

    BalasPadam
  38. Salam..CNP yg compact powder PIXY tu brp RM?

    BalasPadam
  39. salam
    nak tanya yang set brush bapa ya????

    BalasPadam
  40. salam
    nak tanya boleh yang set brush 2 bapa ya??

    BalasPadam
  41. salam..eyeliner waterproof ada x?

    BalasPadam
  42. salam naturactor tuuu ader tak....

    BalasPadam
  43. fisrt time sy jmpe website nie...
    last year sy ader g klas make up,
    tp, x praktice tu yg luper...
    sy x confident la..nk pkai eyeshadow kt mata, tkut comot...cmner yer???-

    BalasPadam
  44. salam..
    nak beli kajal.. macam mana?

    BalasPadam
  45. @Tanpa Nama

    emailkan pada saya atau isi order form di blog CNP k

    BalasPadam
  46. salam CNP.

    sy dah email CNP dah brp hari tp belom dibalas. nk tau harga naturactor, berus basic, and shading.. hehe

    BalasPadam
  47. sis, kalau saya nak beli kajal miss rose tu secara borong brape harga yer...

    BalasPadam
  48. sis, kalau nak beli borong kajal miss rose, bpe hrga sis jual yer...

    BalasPadam
  49. Cnp sy nk naturactor, pixy,set brush, kajal, eye premier.email kat imanriesa@yahoo.com

    BalasPadam
  50. slm cnp...sy nk tnye hrga utk berus basic and moistfull/facemist bpe ek?

    BalasPadam
  51. salam..cnp xda fb ke? bkn apa sng sket nk tngk ape2 yng terbru dri cnp..lgi satu cnp ada jual x makeup brush..

    BalasPadam
  52. salam xda fb ke? sng sket nk tngk yng terbaru dri cnp..

    BalasPadam
  53. betul ke harga Naturactor rm25?:)

    BalasPadam
  54. harga utk brush2 tu semua bp?

    BalasPadam
  55. salam. nurul jual ker barang2 makeup tu?

    BalasPadam
  56. suka la baca blog CNP ni..wwalaupon sebnrnya sy tk familiar sgt ngn blog2 nie..tpi blog CNP ni sgt sempoi dan sgt peramah orgnye..keep up da gud work sist...=PP

    BalasPadam
  57. salam....saya tak reti laa nak gunakan brang2 ni....slalu nyer kalu kuar saya just gne yang smple je....CNP boley ajar kew ????

    BalasPadam
  58. macam mana cara guna ?

    BalasPadam
  59. Salam...barang dibawah ini ada lagi ker saya nak beli... -)

    Moistfull / FaceMist
    Concealer Stick
    Eye Primer
    Loose powder

    BalasPadam
  60. akk jual ke barang make up ni...
    berminat lah...

    http://strawberrycoklatyumm.blogspot.com

    my blog..

    BalasPadam
  61. suka sgt make up..bole buat panduan...

    BalasPadam
  62. nak bli bdak shadingg n naturacor satu set brpe

    BalasPadam
  63. nak bli bdak shadingg n naturacor satu set brpe

    BalasPadam
  64. emel kpd saya liyanayanaanna@yahoo.com

    BalasPadam
  65. salam.... alow nak oder barang at akak nurul bleh kew.....

    BalasPadam
  66. salam....
    kalau klit yang bermyak n berjerawat...
    product ap ek yang ssuai....

    BalasPadam
  67. Macam mane nk bli brg ni... Minat sangt ni..

    BalasPadam
  68. salam....cnp...sya ade byk bnde nk tnye...bleh bg no fon???

    BalasPadam
  69. salam cnp...bleh bg no fon???sya ade byk bnde nk tnye...

    BalasPadam
  70. nk jgk nk bli yg bsic2 dh la bb sy bwu first time nk try makeup

    BalasPadam
  71. saye nak oder,,,nak bank in kat mane?

    BalasPadam
  72. Salam kak....nak order blh?

    BalasPadam
  73. Boleh bgy no fon x?..nk tnye mcm2 nie..bwu nk blanja basic makeup..huhu..

    BalasPadam
  74. mcm mane nk order brg nie...0196464554 ( azah )
    1) concealer stick
    2) moistfull/facemist

    BalasPadam
  75. mcm mane nk order brng nie....
    1) concealer stick
    2) moistfull/facemist

    BalasPadam
  76. mcm mane nk order brng nie....
    1) CONCEALER STICK
    2) MOISTFULL / FACEMIST

    BalasPadam
  77. skarang berapa harga naturafactor

    BalasPadam
  78. salam CNP..akak nk order facemist, naturactor 171 & 181, eyeprimer, concealer stick and concealer MAC tu...brapr sume..hubungi akak no. tepon 017-3023466. tq

    BalasPadam
  79. salam CNP..akak nk order facemist, naturactor 171 & 181, eyeprimer, concealer MAC dan concealer stick. Brape sume ye...call/sms akak di 017-3023466. ok tqvm

    BalasPadam
  80. salam,.. miss, total sumer brape erk? kalau scha nak beli sumer skali yg diatas tu brapa?-scha baru nk blaja2 mekap . :)

    BalasPadam
  81. salam....lipstik pallete ad lg x?

    BalasPadam
  82. Hi, Celak mata tu camne nak dapat? Tahan lama tak??

    BalasPadam
  83. krisyahanim@yahoo.comIsnin, 22 Oktober, 2012

    Berapa harga untuk set alatan makeup tu

    BalasPadam
  84. wahh..sukala tgk makeup2x ny.. tp xpndai makeupla.. huhu .. btw.. jemput singgah ke my blog

    http://fynazshamz.blogspot.com

    BalasPadam
  85. Balasan
    1. amydadidanishsyahmiIsnin, 18 Februari, 2013

      Saya nak oder barangan mekap (amy)
      0146518687

      1) Moistfull/Facemist
      2)Pelembap Miss Rose
      3)Concealer
      4)Naturactor colour hijau & putih
      5)Loose powder
      6)Eye primer
      7)celak mata
      8)Shadding

      Padam
  86. Akak cuma nak complete set berus brape harge yer?

    BalasPadam
  87. Salam...sume item kat atas tu masi ade lg tak? Sy nak order...:-)

    BalasPadam
  88. Salam... Sume item di atas masi ble d order tak?

    BalasPadam
  89. boleh bg num . camne na beli ea?

    BalasPadam
  90. kak cnp,hrge concealer stick brpe?

    BalasPadam
  91. kak cnp,brpe hrge concealer stick..?

    BalasPadam
  92. mcm mne nk oder

    BalasPadam
  93. Salam semua.. untuk order kena isi order form yang ada di dalam blog saya.

    BalasPadam
  94. item2 kat atas semua still ada lg? price mcam mne? still sama? nak oder..

    BalasPadam
  95. Mohon text sy , sy nk tanye set brush brape 01117656657 /ieqa

    BalasPadam
  96. slm..sy nk cntik didepan suami n didepan org tp sy xtaw makeup dan ape entah lg nk beli makeup lg lah xtaw lgsung..bile tgk laman ni tertarik plak..harga pn berpatutan.tp klu nk beli semua xdpt lh wang nya xde..tp klu bli yg asas je mungkin lh. blh tlg ajarkan..

    BalasPadam
  97. tlg ajar saya cara2 makeup dan peralatan yg harus dibeli utk makeup..nk jd cantik didepan suami n didepan org.plz cik nurul pinky..

    BalasPadam
  98. @Tanpa Nama

    InsyaAllah saya cuba buat tutorial ringkat ok..

    BalasPadam
  99. @Tanpa Nama

    email terus pada saya cnp_ciknurulpinky@yahoo.com

    BalasPadam
  100. Balasan
    1. Akak sy nak order blh kx kol pm laila kat whatsup kol pun blh

      Padam
  101. Salam, semua barang makeup di blog saya masih ada untuk mengetahu lebih lanjut anda semua kena isi order form terdahulu dan tunggu sehingga invoice direply ok.

    BalasPadam
  102. harga untuk set brush yang cnp jual berapa ye?

    BalasPadam
  103. asal sume murah sgt? mascara 10:00 ringgit??
    tp lagibagus sebab sy bukan ade bnyk duit pon...:3

    BalasPadam
  104. Salam..cik bleh tlg ajr sy cra mekap yg simple..n brg2 yg perlu dbli..sy minat nk mekap..tp x tau cra..mntk tlg sgt..trma ksh.

    BalasPadam
  105. @Tanpa Nama

    Hahahaha suka saya dengan kata-kata awak tu so cuteee..

    BalasPadam
  106. @Tanpa Nama

    Salam,

    saya tengah mengumpul tutorial untuk solekan ringkas cuma saya perlu cari masa yang sesuai untuk saya upload entry tersebut. insyaAllah dalam masa terdekat saya akan cuba memandangkan memang ramai yang minta tutorial ini.

    BalasPadam
  107. Ok. This is great and very affordable. haha. Sy nak tanya, kalau sy order, bila boleh dpt?

    BalasPadam
  108. @TSYA'Z (~_^)

    Boleh email saya atau isi order form di blog saya untuk order barang ye. stok ada hari ni bayar esok terus pos.

    BalasPadam
  109. na order set Brus,...cmaner?pls msg me 010-255 2874 diana...

    BalasPadam
  110. As salam...sya xpndai make up...sbb xpndai untuk tunang aritu p laa kt satu butik..hmmm...rmai tgur mka jd lain...xsukaaaa...padahai da request nk yg simple mke up jaaa...hmmm...lani nekad nk makeup sniri utk akad nikah...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nk simple makeup blh hubungi
      k.izan 013-3142355...freelance
      Jurusolek muslimah...tq :-)

      Padam
  111. Saya nak order . Pleaseeee

    BalasPadam
  112. Brpa hrga liquid foumdation dgn concealor stick and moistful?

    BalasPadam
  113. harga sama lg ke cnp ?mcm mana nk order erk

    BalasPadam
  114. ak6m nurul tolong pm akak no tel 0195735063

    BalasPadam
  115. Salam. TumpaNg tanya. apa beza concealer dan naturactor? Pastu naturactor warna hijau boleh guna utk apa ye? Saya berminat la nak beli, boleh bg no phone x? Thanks

    BalasPadam
  116. murah brg2 kat sini..cnp boleh tolong bgtau tak barang apa yg wajib ade utk makeu? sebab, nk 6pak cntik dpn suami laa... nanti senang kite nak beli dgn cnp..brg nye murah..harga berpatutan..

    BalasPadam
  117. Ade lagi ke brg mekup ni...

    BalasPadam
  118. Assalamualaikum..akak.
    Ana nak tnye mcm mne nk order pelambab tu

    BalasPadam
  119. @diana ana

    HI DEAR,

    BOLEH EMAIL ATAU WHATSAPP SAYA UNTUK ORDER

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam mane nk email kak..selain emil..whtspp boleh ea..tapi mcm mne nk whtspp nye sis..sy nk semua branv make up tu..msti dlm 3rat juvaka..uhukkD

      Padam
    2. macam mane nk email kak..selain emil..whtspp boleh ea..tapi mcm mne nk whtspp nye sis..sy nk semua branv make up tu..msti dlm 3rat juvaka..uhukkD

      Padam
    3. Salam.boleh wasap sy di 0194214840.nak order brg.tq

      Padam
  120. Sy bminat BH BG nom tel tak

    BalasPadam
  121. @Axtriena Arerace

    Hi dear 0122281492.. dekat dalam blog pun ada

    BalasPadam
  122. saya nak order certain barang .mcm mana ea?kalau nak beli semua total bpe?hehehe

    BalasPadam
  123. saya nak order certain barang .mcm mana ea?kalau nak beli semua total bpe?hehehe

    BalasPadam
  124. mackup ape y sesuai untuk tunang cadang nk mackup sendiri.. So mackup apa je kne ada..n plg pntg kening n mata.. =)

    BalasPadam
  125. Balasan
    1. Saya nk beli berapa garge dya

      Padam
  126. Kiutnyerr harga cnp...hihii. Brg mac kn mhal kt lua..

    BalasPadam
  127. Klo stu set concealer brpe ea

    BalasPadam
  128. gud info to know all this sis..tengs :)

    http://bysyiraishak.blogspot.com/

    BalasPadam
  129. @Tanpa Nama

    Whatsapp sis dear.. detail ada di entry paling atas blog ni..

    BalasPadam
  130. masih ada lagi x barang2 tue kalau nak order ekkkk

    BalasPadam
  131. dear cnp,
    yg gam tuh nk guna mcam mana? saya teruja sngat..

    BalasPadam
  132. dear cnp,
    yg gam tuh nk guna mcam mana? saya teruja sngat..

    BalasPadam
  133. ig CNP apa erk ? nak follow nie

    BalasPadam
  134. kak, kat mana nak tgk make up tutorial tu?

    BalasPadam
  135. Mcm mne nk oder ?

    BalasPadam
  136. Banyak jugak brg asas ye. So semua skali total ya berapa CNP. Set yg compact on the go ade tak? Tak saba nak tau tutorial dia

    BalasPadam
  137. kat mana nk dpatkan towel yg gambar first tu ? towel yg jenis lekat and dipakai hanya di kepala untuk mekap

    BalasPadam
  138. boleh buat rujukan

    BalasPadam
  139. Saya berminat untuk order brg2 diatas..camne nak order..?

    BalasPadam
  140. Sa berminat nak oder mcm mna nak oder?

    BalasPadam
  141. Selain daripada email cam ane nak oder.. fb ke wasap ke.. please cam nak beli je semua tu..

    BalasPadam
  142. salam, nak tanya.. berus yang org guna sapu foundation kat muka tu, berus jenis apa..nyk sgt berusnya..pening nak pilih..hihihi

    BalasPadam

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

Copyright © DiaRy OnLiNeKu... | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in