Rabu, 9 Mac 2011

MAIN SALJI PADA SUHU -5 'C DI RUSIA CITY

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah, semalam sempat jugak aku curi-curi masa update blog hahaha..aku aje yang ketinggalan update cerita aktiviti keluarga Cik Nurul Pinky bersuka ria. sepupu sepapat yang lain semuanya dah lama update huhu tak pe janji aku update dengan sekali gus upload gambar secara banyak-banyak terus yahooooooooo pencapaian yang memang terbaiiiikkk dan cemerlang kooo.

Ceritanya begini, sepupu aku kahwin alah yang aku make-upkan tuuu, pada 26 Februari 2011 bertandang belah pihak lelaki ( entry tu dalam draf lagi sabar erkkk ) malam tu pulak sebab ramai kaum kerabatku datang dari Terengganu dan Kelantan so aku ajak diaorang semua pergi main salji HEHEHE sebenarnya aku dah lama teringin kebetulan sepupuku semua turun so impianku pun tercapai nak pergi main salji yahooooooo !!!




Fuhhhh nikmat betul dapat main salji hahaha...kalau adik aku, Khairul Afham tu mesti dah tak heran iyelah bukan takat -5 tapi tempat tinggalnya dah cecah suhu -25 siang hari tau,  malam?? kejung kot   ^______^


 Pemandangan I-city masa baru sampai, sangatttttt cantik ok! Oh ye setiap kereta di caj RM10.00 untuk masuk parking. tapi resit parking tu jangan buang tau bab boleh claim balik dengan bayaran tiket masuk Rumah Salji kalau tak masuk tak leh claimlah jawabnya hehe. Bayaran masuk Rm25.OO ( dewasa ) dan Rm20.00 ( budak-budak ) tapi tak silap aku sekarang ini dia bagi diskaun pada pemegang Mycard tau hehehe.
Rusia City merujuk pada i-City ok hahaha.


Tak pakai baju pink pun  ^________^  Baju Scalet, Jeans dan kasut kulit Bandung mari HAHA stokin cilok adik aku punya waaaaaaa.


Inilah sebahagian yang sempat diambil, separuh lagi dah ghairah sangat ambil gambar dengan lampu-lampu yang ada. Mama mertua pun join sekali tau ;)


Bersama My love tersayang...alahaiii sibuk aje Nadia ni..rosak gambar tau tak ;(


Muka semua orang tak sabar nak main salji termasuklah aku hahaha.


Rumah Salji ni agak kebelakang so menapak agak jauhlah sikit tapi dek kerana ralit tengok cahaya lampu tu sedar-sedar dah sampai pun .


Wajib bergambar sebelum masuk...

Adik aku naik Dinasour ni pastu bila turun dia cakap " adik rasa macam bontot adik hilang hahahaha..bukan hilanglah oiii kebas namanya "



Eloklah 2 sepupu ni hahaha comelkan tukang tariknya.. Fathini Asilah namanya.


Adik iparku, Si Dilla..pakai sarung tangan sebelah je sebab sebelah lagi bagi mak mertua aku pakai hahahah. Oh ye nask masuk sini baju sejuk aje dia bagi yang selainnya kena beli so kalau dah ada stok kat rumah baik bawa aje.


Adik aku Nadia dan Fathini..sejuk ke???


Baju kuning tu sepupu aku Anis Nabila kakak pada Fathini Asilah tadi ye..sebelah tu adik aku Nurafifa korang jangan terkejut dia adalah tukang masak masakan barat hehehe.


Tempat pemanas badan dalam ais kimo ni hehehe kitaorang masuk ramai-ramai dan duduk rapat-rapat so rasalah kehangatan yang dicari hahaha..


Hah ais kimo tulah kitaorang masuk untuk hangatkan badan hehehe..nampak tak ada bayang-bayang baju tu..kitaorang dekat dalamlah tu ;) My love memang suka melayan adik bongsuku.


Muka tak tahan sejuk hahaha.


Muka keselesaan sebab dapat udara panas  ;)


Perhatikan stokin kaki adik aku ni, sebelah pink sebelah merah bukan?? sebenarnya dia dah pakai stokin tapi dek kerana kesejukkan melampau dia ambil kain mafla (yang lilit di leher) aku dan My love untuk dijadukan stokin tambahannya..hampeh sungguh. tapi bijak jugak dia sebab terfikir nak buat cam tu ;)

berehat sebentar,  habis badan aku kena baling salji huhu..


semua duduk lepaking dalam ais kimo hahaha


siap tidur-tidur lagi tau..ramai jugak intai kitaorang buat apa hahaha..

My love tersayang muaaahhhhh.


Comel je penguin tu, kalau betul-betul punya mahu aku lariiiiii.


Bajet tak sejuklah tu, padahal lepas tu kelam kabut pakai baju sejuk tu balik hahahaha.


CAKKKKK !!


2 orang yang kebal dan sentiasa main salji huhu.

Comel je swan kat belakang aku tu..nak aje bawa balik rumah hahaha.

Selagi tak kuar memang asyik main aje 2 orang ni ;) berbaloi kak yu bayar haha.


Sebenarnya time ni aku saje peluk My love sebab terlalu sejuk, ternampak dek adik aku yang kecik tu terus join sekali dan last-last Afifa pun turut serta..apa kes weiii ??


Selamat Tahun Baru Cina...

Kalau beruang belakang tu hidup gerenti tak dernya senyum-senyum macam ni hahaha.



Ambikkkkkk siap tidur dekat salji lagi tau..memang kebal habislah ooo.


Kami pun turut join sama hahahaha..


Kitaorang lepak dalam ni ada dalam 2 jam lebih gilerkan??? sejuk pun sejuklah janji nak main salji hahaha..nak kena biasakan jugak ni sebelum kesana..sana..sana..hehe.


Yang baju kuning tu mulanya dah nak keluar ikut ada pak cik-pak cik aku yang dah keluar sebab tak tahan sejuk..tapi sebab tengok kitaorang masih main salji lagi terus tak jadi hahahaha. Oh ye korang boleh
 sekali keluar aje untuk ke toilet pastu boleh masuk lagi. Main salji dalam ni pun tiada limit masa so mainlah ikut suka hati ko hahaha.


Suka impian dah tercapai hehehe..


Alahai sweetnya gambar ni hehehehe..hai En suami nape muka tu..sejuk ka???


Happy aje kan hehehe


Bersama mak cik dan mama mertua hehehe..kitaorang masuk sini riuh rendah..seronoklah dapat berkumpul macam ni hehehe.


mama mertua dan adik iparku


Keluarga mertua...serba oren merah..asal ko fazly??


Keluarga belah papaku..jangan main-main ada bodyguad tau masa masuk sini  hahaha.

Comelnya muka Fathini so sweet..nadia & amir pulak wat iklan gigi ke??? hahaha Yang anis jurucakap produk wakakakakaka.


Orang kutub utara hahaha


Mama mertuaku main gelongsor ais..licin giler hehehe.


Sejukkkkkk oooooo.


Muka geram ye ;)


Dilla jadi rabbit..


bergambar dalam kesejukkan..


Bar..nak minum apa???


Rumah Ais..








Diaorang tengah main bola sepak untuk panaskan badan..memang ada diaorang sediakan gelanggan ala-ala macam futsal je pun hehehe.


Aku datang sini tak pakai cream muka pun..secalit make-up pun tarak..ada perubahannnn lah weiii bagus betul produk itu hehehe.


My love & Cik Nurul Pinky in love


Jaga gol ke???


baring lagi huhuhu tak sejuk ke oiiii.


3 beradik.





Yahoooo salji turunnnn.





Bagi ayam makan salji boleh??? perghhh punyalah lambat nak snap gambar ni sampai tangan aku kesejukkan yang teramat ko tau... ;(





Menunggang rusa musim salji hahaha


Ceria sokmoooo.


Gadis tingkap hahaha.

sweetttt ohhh puji diri sendiri kah?? hahaha


Ini budak kan memang sudah lulus duduk di musim salji LoL


With Aina..aku suka sakat si kecik ni hehehe...


Nadia ni kan suka kacau tau !!


Tahap gaban dah kesejukkan masa ni...


Salji turun yahoooooo...hahaha


Gadis ais kimo di kutub utara hahaha ada rupa tak?? ngeh..ngeh..ngeh..


Cak !! akhirnya kami dapat main gelongsor air..tapi dekat sini suhu dia lagi sejuk tau fuhhhhh.

Bersambung untuk next entry ok byeeee.

5 Orang Sayangkan Cik Nurul

best kan nurul masuk snowalk nie...
pergi reramai lagi ler meriah kan...
dah cam rumah sendiri dah tu...
happening....

wah..apakah rahsia mu dik
kulit makin mulus

Rabu, 09 Mac, 2011

wahhh best nya....cik nurul pon dah sampai ICT...manja dok kt klang x sampai2 lagi...haha

Rabu, 09 Mac, 2011
Tanpa Nama

Cik dilla tu dah kahwin belum?

Ahad, 01 September, 2013

@Tanpa Nama

Single lagi hehehe

Selasa, 03 September, 2013
Tanpa Nama

Beritahu kat cik Dilla saya dah lama ingin meruahkan rasa cinta sayangkan dia, hati saya cinta dan rindu kat dia sebab dia belum kahwin saya ingin ambil dia jadi isteri saya, tetapi jodoh sampai setakat sini sebab ibu saya hendak saya kahwinkan orang pilihan keluarga.

Dilla walaupun kita tak dapat bersama saya harap awak jaga kesihatan.....

Dari Joe

Rabu, 04 September, 2013

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy