Khamis, 17 Mac 2011

IMPIAN UNTUK RUMAH BARU ^_______^

Assalamualaikum semua,

Tetiba je mood untuk mendesign & mendeco 1 hari ini. Macam biasalah kalau bab-bab design ni aku, My love, Mama dan papa akan berkongsi pendapat...akhirnya kata-kata sepakat sudah ditemui tanpa rasa bersalah. Design dan citarasa sesorang memang tidak beragak langsung huhu tapi aku suka.  memanglah tak der rasa bersalah sebab yang keluar duit pun aku ;(

Sebenarnya aku dan My love belum tinggal berasingan dari keluarga sebab tiada siapa pun dekat rumah keluarga aku mahupun keluarga My love, so setiap minggu kitaorang akan bergilir. Kalau aku tinggal berasingan dari keluarga pun rasanya belum masanya kot sebab rumah yang aku dan My love beli hanya selang 4 buah rumah dari rumah papaku hahahaha. so dah tentu aku balik ke rumah sendiri hanya untuk tidur ajekan dan selebihnya banyak melepak di rumah mamaku. Now sekarang, aku sewakan aje rumah tu duit pun dapat hehehe. Oh sebenarnya bukan aku beli pun rumah tu pa & ma hadiahkan masa aku kahwin ;) ehhh ni aku nak ingatkan sekali lagi ok aku bukan nak menunjuk tau !!!!!

Ok jom tengok design dan perabot yang telah kami sepakat untuk mendekonya nanti inshaAllah. Kalau tiada aral melintang sekiranya umur kami panjang maybe kami buat jamuan sikit-sikit sebelum masuk kerumah baru..korang semua akan ku jemput..boleh kenal-kenal gitu kan ^__________^


RUANG TAMU





Suka design ruang tamu yang simple ini. menyerlah tuuuu.


RUANG MAKAN




Walaupun tanpa banyak perabot namun nila-nilai esklusif tetap ada kan hehehehe

DAPUR



Bahagian dapur bukan port aku hahaha itu port My loveku dia kan suka masak hahaha.

BILIK AIR







Janji dalam bilik air mesti ada jakuzi wokey senang aku nak berendam hahaha.

BILIK TIDUR





Inilah konsep design bilik tidur yang aku inginkan..biar besar dan luas baru puas hati nak lepak-lepak hehehe


Konsep untuk bilik anak-anak aku nanti inshaAllah.


Aku akan pastikan rak untuk perfume juga terdapat dalam bilik tidurku.


Dan juga rak khas untuk handbeg, barulah tersusun rapi gitu hehehe. ini idea mama sebenarnya ;)


Bilik baju, so baju-baju semuanya didalam bilik khas seperti ini..wahhhhh best gilar kalau betul-betul menjadi kenyataan ni hehehehe. habis duit untuk rumah sendiri tidak mengapakan  baru puas hati iya dok..


Bilik khas untuk kasut kahkahkah..korang lupa aku gila kasut???


Oklah itu saja impian aku untuk rumah baru akan bakal ku duduki nanti..sebelum nak duduk kenalah renovationnya dulu ;)

5 Orang Sayangkan Cik Nurul

OMG...kalu betol2 dpt deco mcm ni....x nak kuar umah la...cantik gile...

Khamis, 17 Mac, 2011

woww..!!! lawa giler laa kak nurul kalo menjadi impian tuh...hehe

Khamis, 17 Mac, 2011

phewittttt
akak suka idea ko sumer tu dik
utk ruang tamu akak suka yg 1st..coz' nampak moden tp cozy gitew...auw! nak2 bila main ngan lighting kan...

bilik air wajib ada tab mandi kan...senang nak berendam lelama......syoknyer dik..

and idea utk buat rak perfume tu sgt ler praktikal....kalau tak, penuh meja solek ngan minyak wangi...

pastu akak mmg niat nak buat bilik khas utk wardrobe...senang....nak handle and arrange segala baju2 tu....baru ler nampak kemas sikit bilik tu kan..yang penting kalau dpt bilik utk wardrobe tu bersambung ngan pintu ke bilik air and pintu bilik..lagi ler best...lepas mandi, masuk bilik wardrobe...pakai baju..then keluar dah siap....uisshhh bestnyer

Khamis, 17 Mac, 2011

Ayang --> tgh usaha utk dptkanlah ni ;)

Ain chayunk --> inshaAllah suatu hari nanti tgh kumpul duit ni dik oiii.

Kak zana --> Yes nurul suka dengan idea kak zana tu hehehe..mungkin renovatian bilik wadrobe tu berdekatan dengan bilik air dan bed room hehehehe.

Khamis, 17 Mac, 2011
Tanpa Nama

tumpang mencelah skit.. hmm... selesa kan tgk mcm tu. tp da try survey ke harga nk deco tu? bpe ek? :)

Ahad, 11 Disember, 2011

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy