Rabu, 9 Februari 2011

PENTING BAGI IBU YANG MELAHIRKAN ANAK DIHOSPITAL !!!

Assalamualaikum,

Ya Allah terkejut jugak aku dengar apa yang adik aku Nadia bagitahu huhu..rupa-rupanya kalau baby yang baru kita lahirkan, kita mesti bagitahu nurse/doktor yang kita nak menyusukan  baby tu dan jangan sesekali izinkan doktor/nurse untuk beri susu formula pada bayi kita. Biar susu ibu menjadi susu pertama masuk ke dalam tubuhnya untuk menguatkan imunisasi bayi tersebut.

Adik aku cerita prof dia siap bergaduh dengan nurse sebab nurse tersebut nak bagi susu formula pada bayi dia huhuhu..prof adik aku siap ugut kalau dia tetap nak bagi susu formula pada bayinya dia akan saman hospital tersebut dan akhirnya nurse tu akur dengan kehendak prof adik aku..nurse tu pun silap pergi bertengkak dengan doktor jugak memang sah-sah ko kalah lah...biasalah kalau hospital private ni dia nak lakukan susu formula dia pastu caj mahal-mahal ikut suka hati diaorang ajekan tak patut sungguh !!!

Aku siap buat-buat tanya soalan sedih dekat adik aku Nadia " nanti kak yu bersalin, siapa lak nak bertengkak dengan doktor/nurse tu supaya jangan bagi susu formula " jawab Nadia " eh nanti ko nak bersalin, ya akan tunggu ok dan pastikan bayi ko dapat minum susu ibu ok, tapi kalau ko nak suruh aku sambut bayi ko pun tak pe hahahaha " jawab aku " tang sambut bayi tu terima kasihlah ye aku tak nak ok hahaha "

Bertuah aku dapat adik/adik ipar yang ambik berat tentang diriku ini alhamdulillah..Semoga apa yang aku kongsikan ini dapat memberi panduan/pengetahuan pada korang semua..mungkin ada sesetngah tu kata biarlah, doktor tahu kerja yang diaorang buat..itu hak korang, kalau nak pastikan bayi korang tersebut sihat dan susah nak dapat penyakit ikutlah apa yang aku cakapkan ni..byeee

3 Orang Sayangkan Cik Nurul

pengalaman akak plak nurul, kalo bersalin kat spital gomen atau spital rakan bayi mmg dieorg tak kasi bawak masuk botol n susu formula...whatever pun kene kasi susu badan....

kalo kat private plak mmg die akan bagi susu formula....tapi tak jadi masalah, kite pesan laa awal2 ngan doktor paed yg uruskan anak kite yg kite nak bf anak kite....tak jadi masalah dah zaman skrang bende tu...sebab ramai dah sedar kebaikan susu ibu....

Rabu, 09 Februari, 2011

sebijik mcm kes k.ida. hardy lahir je terus nurse sumbat susu formula.
time tu gak kesedaran nk bfeed ni x de. lepas tu baru menyesal.
so for my 2nd baby, dh prepare mentally & physically nk trying my best nk fully bfeed my baby.

Rabu, 09 Februari, 2011

3times bersalin kat private, no problem with that, memang misi akn hantar baby utk kita breastfeed bila sampai waktu baby minum susu.

Jumaat, 06 April, 2012

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy