Khamis, 6 Januari 2011

KOTA BANDUNG - INSURANS

Fuhhh 1 pencapaian yang hebat sebab buat tajuk panjang-panjang hehe..ahhh tak best pun sebenarnya saje gatal wat gimik ;)



Photoshoot di Lake Garden hehehe...cantik tak shawl tu?? nak tengok lain-lain color click sini ye.


Ok sebab difikirkan kembali kalau nak gabungkan entry last pasal Bandung macam tak best je so kita wat 1 by 1 boleh?? tak boleh??? ikut suka hatilah ye hehehe.

Korang kalau naik flight memang beli insurannya sekali ke?? Selama aku travel kan korang jangan terkejut kalau aku kata TAK PENAH langsung ambik sekali insuran masa beli tiket flight why ?? sebab aku tahu banyak masalah dan feelnya.. contohnya aku dan family ke Bandung tahun lepas, tapi memandangkan flight untuk ke sana ada masalah so kami terpaksa disuruh berlepas ke Jakarta dulu..ko bayangkan patutnya jam 8.00pm kami dah boleh sampai Bandung tapi jam 12.00 malam kami masih di atas awan !!! menyirap 1 badan aku yelah aku dah set time semua tapi akhirnya semua kene cancel...bila tuntut hak kita Pihak penerbangan kata tak boleh sebab kita dah naik flight ke Jakarta so tak dapat 1 sen lah...TAPI nasib baiklah papa insuranskan perjalanan,beg dan penerbangan kami tak pasal-pasal dapat claim semua fuhhh selamat...

1 kes lagi terjadi di Italy, masa tu adik lelaki aku Si Khairul bercuti kesana..time nak balik check in elok punya tapi sampai airport Moscow baru perasan begnya hilang...buat report dan-dan tu jugak sambil tu dia terus call papa bagitahu begnya hilang..papa pesan jangan panik dan pihak airport memberi jaminan dia akan mencari beg pakaian adik aku tu...mahu tak meraung kalau beg tu hilang kesemua barang untuk kami-kami ni pun ada dalam beg tu huhuhu...rupanya papa dah insuaranskan perjalanan dan begnya so kalau apa-apa berlaku pada beg atau kita kemalangan di negara yang kita lawati tak yahlah nak wat panik babassss sebab semuanya insurans akan tanggung...Ko tahu dahlah beg adik aku tu dapat balik, claim insurans pun dapat SERTA tiket free ko syarikat penerbangan Moscow bagi tak silap, ambik terbaik punya kan!!! bestnya hehehehe...

Jangan anggap insurans itu sebagai bebanan ok, itulah penyelamat kita sebenarnya..kawan papa aku pernah sound papa aku tau, dia kata " ko ingat aku kereta ke nak pakai insurans-insurans ni "  last-last dia kemalangan di Bandung dan dimasukkan ke hospital DENGAN MENGELUARKAN WANGNYA SENDIRI UNTUK MEMBIAYAI KOS PERUBATAN DISANA... you see??

Bukan mahal pun untuk bayar insurans travel ni tapi kalau terjadi sesuatu korang jugak yang berbaloi bukan heehehe...so ingatlah pesanan aku ni ye kalau nak pergi travel mana-mana jangan lupa ambik insurans ok...

No !! aku bukan nak promote bagai tapi inilah yang aku nampak masa aku pergi travel mana-mana, walaupun papa ada syarikat Insurans tidak bermakna kami semua free okkk...cuma aku dapat syer 1 ilmu berguna untuk korang...kalau nak tahu lebih lanjut boleh private email kat aku ok...


~ Diariku kisah contengan hidupku ~

2 Orang Sayangkan Cik Nurul

WAH DAH mcm pakar insurans ni nurul....he he he...bagus2....ko share bende sebab akak percaye ade lagi amik mudah perkara insurans perjalanan nie....akak pun ade gak yg skip insurans mase booking AA....so info ko ni mmg amat berguna

Khamis, 06 Januari, 2011

wahh info yg baru saya tau ni..hehe

akak slalu travel takpelah ambik insurans bagai ni..saya duk malaysia je tak gi mane2..hehe, tapi mane tau kalau kot2 tertravel oversea ke boleh pakai jugak info ni..thanks dear.. :D

Jumaat, 07 Januari, 2011

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy