Khamis, 11 November 2010

KERANA KULIT KAYU MANIS AKU MERAUNG

Assalamualaikum semua, hari ni mood kelaut...banyak benda yang nak kene siapkan sebab minggu depan dan bulan depan Nurul akan bercuti agak kepanjangan sikit hehehehe so banyaklah kerja-kerja yang perlu den siapkan T______T 

Ok kerana tidak mahu menghampakan seseorang yang nak tengok wajah Nurul tanpa secalit makeup, so hari ini Nurul tunaikan ye... Sejak kahwin, Nurul memang banyak amalkan petua orang-orang tua. Yang paling best masa muka penuh jerawat dulu, ada seorang kakak ni bagi petua suruh tumbuk kulit kayu manis hingga lumat dan sapu dekat tempat jerawat tersebut..apalagi meraunglah Nurul sebab pedih yang amat sekali macam berdenyut tahu. Tunggu sehingga kering, tapi nak tunggu kering tu Nurul duduk muka mengadap kipas kasi sejuk sikit hehehe. Bila dah kering, muka pun rasa tegang aje so teruslah g cuci. Mula-mula tu agak terkejut jugaklah bab muka jadi merah tapi lepas sapu toner diseluruh muka, merah tu hilang sikit demi sikit..Rupa-rupanya kesakitan yang Nurul alami tu adalah proses untuk mengecutkan jerawat hingga ke akarnya dan sekarang jerawat pun tiada muncul lagi kecuali time i perioddddd. Siapa nak cuba petua ni silakan ye... 

 

Inilah wajahku tanpa sebarang solekan..time ni baru sampai di Bangi bab sukan antara Wilayah. Now dalam proses menurunkan berat badan hehehe dapat 50kg  memang cunlah babe LOL. sikit aje lagi hehehe. 

Meh tengok sini sekali hehehe 

comel, cantik dan murah

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy