Khamis, 29 Julai 2010

KOTA KINABALU PART 1

Hahahaha..lama ke menunggu entry holiday aku kali ini?? Sori sangat-sangat sebab aku betul-betul agak kepenatan selepas balik dari KK..Oklah tanpa membuang masa mari aku ceritakan family trip aku kali ini..


Kami semua bertolak dari LCCT ke KOTA KINABALU pada 24 Julai Jam 4am, memandangkan flight akan berlepas jam 6.30am...percutian kali ini bukan sahaja disertai oleh ahli keluargaku namun jiran tertangga yang amat rapat dengan familyku jugak turut serta..memang meriah beb!!! Oh ya kami ke KK selama 3 hari 2 malam aje...Motif utama kesini untuk merapatkan hubungan antara satu sama lain lagipun memang setiap tahun inilah aktiviti wajib yang akan papa aku rancangkan untuk menghabiskan masa bersama dengan anak-anaknya..Iyelah 2 orang anaknya duduk jauhkan hehehehe...


Untuk memudahkan semua orang, kami menyewa van dari kawan papa aku untuk menghantar dan mengambil kami semua dari LCCT...tak payah nak kene naik bas pepeagi buta ;)



Muka selebet baru bangun dari tidur semasa ke LCCT hahaha kesiannya dia....



Inilah adik bawah aku...Si Nadia@Keling hahahaha..sangat sengal ok tapi otak asyik ke buku aje huhuuhu..hobi dia suka pow aku walaupun nak beli ais krim...



Mama mertua,mamaku, sepupu sepapat dan Nadia yang sempat menyelit..tengok beg pun bawa sikit aje kiranya tak shopping sangatlah tu hahahaha kita tengok aje yer hehehehe



Ini budak memang pantang nampak kapal terbang compem suruh ambik gambar..time ni jam 6.45am sangat sejuk sampai ke tulang kooo...



Beg aku hanya sebuah aje yang aku bawa, yang lelain tu orang lain punya..kang ada pulak budak office aku cakap aku borong mutiara banyak giler hahahaha...tapi beg aku tu akan beranak nanti kahkahkah...



Ceh..ceh..ceh... sempat lagi tu posing..padahal masa ni My Love dah naik tangga tu tapi aku suruh dia turun balik dan ambik gambar aku hahahaha..nasib baik aku tak suruh dia ambik gambar aku setiap kali aku naik anak tangga hahahaha mahu dia mengamuk kat aku keh..keh..keh..



Masa menunggu flight terbang...siapa tahu senyuman dalam ketakutan sebenarnya..ialah akukan gayat jeng..jeng..jeng terbongkar sudah rahsia aku selama ini hehehe...



Masa ni flight terpaksa naik tinggi sebab hujan dan berkabus..tengok macam karpet aje aku tengok awan ni...geramnyaaaa nak aje pergi pijak awan itu!!!



Makanan yang aku makan pagi tu dalam flight...



My love aku punya sarapan..nasi lemak pak nasier



Pizzaaaaaaaa ohh lala..tapi kalau rotinya lembut sikit, lagi bagus..ini aku saje gatal beli sebab masa dalam flight aku tak boleh duk diam..boringgggggg 2 jam setengah tu!!! Adik lelaki aku cakap macam mana nak pergi Rusia kalau 2 jam setengah pun tak boleh blah...tengok flightlah En Khairul oooiiiii...



Nyum..nyum..nyumm...saje posing lebih..isi pizza aku rembat, rotinya aku bagi dekat My love hahahaha



Oh yer semasa hampir sampai di lapangan terbang KK, aku lihat pemandangan ke bawah...agak sama macam pemadangan di Indonesia...ohhh teringat dekat Bandunglah heheheehe 


  Akhirnya dah sampai bandar KK...akhirnya aku menjejak kai jugak ke KOTA KINABALU!!!!!



 Semasa di airport menunggu van hotel jemput..tapi alangkah bengangnya aku pihak hotel salah letak maklumat flight aku belah pagi..diaorang pergi letak flight aku sampai belah petang.Tak pasal-pasal kene sebijik ayat cinta aku huhuhu...akhirnya kami menyewa kereta disitu untuk ke hotel..tak jauhlah dalam 10 minit aje..Tapi seriuslah pemandangan disabah ni saling tak tumpah sama dengan Indonesia...



 Muka ko lagi nadia!!! tak der muka lain ke hah???


 



Menunggu teksi sampai...oppss sori gambar agak blur sebab aku lupa setting hehehehe... 


 



Budak gemuk ini sekarang kuat makanlah..menci tauuuuu..adikkk stop makan ok..jangan makan banyak sangat tak elok untuk kesihatan..sebelah itu ialah ibu mertuaku.. 



 Ni dekat kedai mamak, tengah tunggu makanan sampai..lapar oooooo..tapi aku tak makan banyak sangat bab belah malam seafood menanti oooo...rugilah kalau makan kenyang-kenyang nanti terlepas lak aku dengan keenakkan makanan laut disini hehehehe ;) 



 Makan jangan malu-malu ok..tambah-tambah apa tak cukup nanti pergi kaunter bayar sendiri yok hahahaha...



 Mana-mana aku pergi swimming pool adalah benda wajib yang perlu ada disetiap hotel yang aku menginap, almaklumlah ada 2 orang perak air katakan hahahaha...tapi syoklah mandi swimmingpool ni bab orang tak ramai dan boleh buat macam kita punya aje haahah...jahatnya aku!!alhamdulillah berkat usaha Nadia, nazurah sekarang dah pandai berenang..tak sia-sia koooooo...



 Eloklah tu...2 beradik suka main air...



Inilah tempat kami tinggal semasa di KK..kami ambik Marina court dan apartment kami mengadap laut China selatan..fuhhhh angin sepoi-sepoi bahasa dan kadang kala aje angin jadi kurang ajor sebab laju sangat dia berdesuppp tapi best ooooo... 


 Inilah pemandangan waktu malam apartment yang kami duduki tu..sangat meriah..alah dekat aje pun dengan pasar Philipine dan pasar..dalam 5 minit jalan kaki...



 Menuju tempat untuk mengemukkan badan hahahaha..tak adalah masa ni dalam perjalanan ke tempat makan seafood..ingat nak pergi belah petang tapi disebabkan adik aku  semput so terpaksalah hantarnya ke klinik dulu, barulah lepas itu kami semua keluar..nasib baik tak pergi makan belah petang tu, sebab asap fuhhhh berkepul-kepul bertambah semputlah adik aku tu hehehehhe...



 Bab berposing serah aje kat si kecik ni pandailah dia buat gaya hahahha.. 



 Nur afifa @ budak semput...adik second last aku...tapi kalau jalan ngan aku semua orang ingat dia kakak aku sebab badan dia dan ketinggian dia melebihi dari aku hahahahaha



 Ko tengok!!! mahu tak terliur aku dibuatnya....geram dolllll



 Sabar ye pak cik-pak cik dan mak cik-mak cik oiiiii



 Tengah tawar menawa harga sebelum order seafood tu..bukan main lagi diaorang ni letak harga..mintak separuh harga kalau korang makan kat sini tau!!!aku memang makan banyaklah..dah tak ingat apa-apa lagi..kalau aku tahu mak mertua kau nak belanja aku dah ambik semua sotong-sotong yang ada kat situ hahahahaha...



 Alahaiiii Pn Norizannnnnn tengok apa tu????


 


  ngupppppp...sodapppp gilerrrr...


 Lobster tu harganya rm180.00 huhuhu nak makan pun sayang aku rasa hehehehe...ehhh ada pulak macam tu kan..tapi tak ramai yang bakar menatang ni, bila orang nak baru diaorang bakar yang lain maybe sebab takut rugi kot..iyelah siapa nak makan kalau mahal sangat kan...


 


Oklah sampai disini sahaja untuk hari pertama aku di Kota Kinabalu..tunggu kisah hari ke 2 pulak yer iaitu terjah mutiara sampai 5 kali dalam sehari hahahahaha..tungguuuuuuu!!!!


Good night..entry ini aku buat sebelum tidur..sanggup tu bersengkang mata demi nak update hehehe ;) 

2 Orang Sayangkan Cik Nurul

wah nurul...bestnya dik...akak nanti pegi sana bln 9... masa tu rasanya tak larat nak bawak perut dah..tapi nak buat camna, masa booking dulu blm ada "isi"... nurul gayat ke?? lagi nak dok tepi tingkap..hehehe... takpe... nanti ok lerr.... betul kata awak tu..kalau AA ni sempit, tu yg 2 jam pun dah rimas semacam..kalau pi oversea tu lain citer...flightnya selesa...13jam pun ok... hehehehe...

Khamis, 29 Julai, 2010

wah sonot2...tgk gambar ko tingat mase akak gi KK aritu...mmg best.....tang mkan laa akak kureng sikit...mmg tak kene ngan tekak...kene cari kedai yg betul2 leh mask mkanan biase......kalo tak mmg tak tertelan....

tapi bab pegi pulau laa paling bestkat sane...cantik2 pulau die......ko pegi tak....pat2 update yeak...

Khamis, 29 Julai, 2010

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy