Selasa, 11 Mei 2010

MAKE-UP PALING MALAS ;(

Haloooo wah sangat kangan sama kamu blog...malam tadi tak sempat mau aku karang dibadanmu kerana laling aku demam huhuhu...alahaii kenapalah pagi-pagi macam ni otak aku tidak berfungsi??***


Oklah para hadirin sekalian, ceh..ceh..ceh..tengok aku telah menghormati anda dalam blog ini..sila bangga sekarang haha.


Cukup gurauan senda itu..sekarang aku nak syer dengan korang pasal meke-up base aku time malas..dulu kalau malas aku langsung tak pakai apa menonong aje membawa muka tak siap ini ke hulu hilir..sampai satu haru kene marah dengan mama barulah aku mensiapkan muka aku walaupun hanya pakai toner,krim muka dan bedak...Toner memang perkara wajib aku pakai selepas mandi intu SEMESTI!!..

Oklah kita layan ikut gambar jom....


1. Toner..wajib pakai selepas mandi untuk kesegaran muka
**gambar diambil oleh pak Google

2. Krim muka..muka nampak sangat licin..
3. Bedak compact disapu secara nipis @ atas angin untuk menampakkan wajah natural.




4. Eyeliner yang membuatkan mataku menjadi bulat dan besar macam giant HAHAHA.5. Maskara untuk melentikkan bulu mataku so tak payahlah aku nak pakai bulu mata palsu lagi sampai melelh air mataku..dah lah bercontact lens menangis mak!!!


6. Celak kening untuk membentuk keningku seperti dicukur HAHA..nak cukur tak berani mak takut dihempuk oleh papaku..


7. Lipstik warna pink jambu memang membuatkan bibirku munggil lagi-lagi kalau letak lipgloss fuhhh seksi beb hahaha.
Sampai disini sahaja ceramah saya tentang apa yang saya tempek dimuka saya sebelum keluar rumah HAHA..ayat tak boleh blahhhh..doa-doakanlah lepas ni agar saya dapat membuat entry cara saya bermeke-up pula ... tapi tak janji ada masa akan ditunaikan T_____T
tiba-tiba nak beli foundation stick pulak lalalalala..ada siapa dah beli boleh suggest brand apa yang best??
I love youuuu....

10 Orang Sayangkan Cik Nurul

akak pun, kalo cam nak pi pasar pun tetap gak sapu bedak n blusher lite2....tu yg penting...kalo tak n ampak pucat jek muke kang.....hehehehe

Selasa, 11 Mei, 2010

cian lak dia xde org syg..meh kte syg/komen...

hehe...make-up mmg keje paling mls nak wat. sampai skrg, paling koman pun lipstick n bedak asas. org kata (mak, nenek, makcik...) pakai make-up kerap/byk leh wat muka cepat tua..huhuhu..xmo....

Selasa, 11 Mei, 2010

jaga muka mmg pnting sgt :)

Selasa, 11 Mei, 2010

wah lengkap tu satu persatu.. akak ni nurul jarang mekap, bila tak mekap tak de la cuci muka pun..

serius akak jarang cuci muka.. just basuh dengan air paip jer.. kalau akak mekap baru akak cuci muka.. akak ni simple jer.. pastu TONER tak pernah pakai hokeh!.. agaknya tu pasal muka aku tak segar kot

Selasa, 11 Mei, 2010

orang pompuan..byk sungguh brg kecantikannye..huu

Selasa, 11 Mei, 2010

hye cik nurul... salam terjah...
ni tengah jalan2 cari makan.. mau makan di sini... tapi jumpa mekap! ok jugak... salam.. salam..

Selasa, 11 Mei, 2010
Najwa

nurul,kalau pakai fake eyelash dgn contact lens, ada efek pada mata ke?

Selasa, 11 Mei, 2010

kalo nak cantik lagi..pakai fake eyelash :D mmg da bomm!! :):)

irine penah baca dalam magazine.. rozita che wan kan memang femes dengan kaki bulu mata palsu kan..dia kata bila dengan fake eyelash nih sng..kalo pakai mascara susah nak cuci la ape la..tp dua2 sgt besh kan!! :)

Selasa, 11 Mei, 2010

LIEYA --> samalah ngan nurul kak..

LOCUS --> kene cuci muka dan selalu wat facial barulah muka nampak segar..

HAZIQAH --> memang penting aset tu hahaha

MIMIE --> akak jangan mcm tu nanti riang pori akak berminyak..

ZAC ZIRWAN --> nama pun perempuan haha

KELLA --> thanks sudi singgah..

NAJWA --> tak der efek tapi makesure masa pakai tu gam dia tak terkene pada bibir mata takut nanti ada jangkitan kuman lak...

IRINE --> yup memang betul pun tapi kalau nak cepat ambik maskara aje..kalau ada masa lebih baru taruk bulu mata palsu tu hahahaha

Rabu, 12 Mei, 2010

x aci nak gak nengok wajah tuan blog berhias wajahnya itu :)

Rabu, 12 Mei, 2010

Catat Ulasan

♥♥ CONTENGLAH KOMEN ANDA DISINI ♥♥

 
Copyright © DiaRy OnLiNeKu... |Designed by Whitey Mommy